lørdag den 17. december 2011

Hættemåge, Hættemåge, Hættemåge, HOV Der er den !!!

Så lykkedes det !!, at få kikkerten på den sorthovede måge i Vedbæk Havn, jeg fik kigget rigtig mange hættemåger igennem mens jeg vandrede rundt på de kolde og forblæste moler.

Men altså, da jeg først fik øje på den sorthovede måge var den lige i skabet, opdagede den faktisk med det blotte øje selvom den fløj rundt ude over sundet nord for Vedbæk havn. Det er en sjov oplevelse det med at iagttage det almindelige igen og igen og igen (Hættemåger) og blive god til netop den fugls kendetegn, flugt og jizz, at når den ægte vare dukker op, ja så reagerer man øjeblikkeligt selvom de to arter overfladisk set ligner hinanden.

Det er også det der gør observation af almindelig fugle så vigtige, så disse fugle kommer ind på rygraden, det sparer også rigtig mange kikkertløft.

Det er forøvrigt samme fugl som sidste vinter, det ved man da fuglen er ringmærket med en letaflæselig ring.

Kendetegnene med størrelsen, de næsten renhvide vinger (2K fugl) og den sorte banditmaske i hovedet er klare kendetegn selv på afstand. Jeg kunne følge fuglen i 10 minutters tid inden den lagde sig på vandet, et fedt syn på en kold og forblæst december dag.

Ellers var der ret fugletomt i havnen, skarver, sølvmåger, svartbage, hætte- og stormmåger, gråkrager mm. udgjorde det øvrige ornitologiske niveau.

Ingen kommentarer: