tirsdag den 13. december 2011

Kort men effektiv tur til Hornbæk Havn

Inspireret af diverse DOFcalls og Thomas E, benyttede jeg mig af vores nyindkøbte luksus, og susede en hurtig tur til Hornbæk Havn for at nyde thorshanen. Den blev set på 3 meters afstand ved Østmolen og ellers set flyvende rundt. Den lå også en del i indsejlingen og fouragerede. Men pludselig var der også noget andet at se på: en bjergpiber, som spankulerede rundt inde i havnen. Det lave antal fugle havde taget i betragtning (der var stort set kun skarver, måger og krager udover thorshanen og bjergpiberen), så leverede Hornbæk Havn lige to nye arter (både DK-arter og lifere) til undertegnede. Og det på kun 5 kvarter. Så Sjælland kan altså også producere nogle spændende arter om vinteren!

Herunder et par dogmefotos af bjergpiberen. Karakteristisk for arten er meget tydelig øjenstribe i vinterdragten, to tydelige vingebånd og lyst bryst med tydelige striber. Helhedsindtrykket er en del lysere end en skærpiber.

1 kommentar:

Thomas Elbek sagde ...

Tillykke med krydsene T., ja Hornbæk havn er et hotspot om vinteren, Bjergpiberen er vistnok stamgæst i havnen om vinteren.

vi ser frem til at afprøve nyinvesteringen på en ørnetur til næste år.