mandag den 9. januar 2012

StorPiber Trip

Vi var 3 personer der igår søndag d. 8/1 2012 stod alt for tidligt op på en højhellig søndag for at begive os i samlet flok mod Rørvig og derefter Skansehage syd for Rørvig.

Drømmen var at se den der rastende Storpiber (Anthus richardi) , som var blevet meldt dagen før som rastende i området på sydspidsen af Skansehage.

Efter at være ankommet til Hundested havn gik vi ombord på en tussegammel færge der i astadigt tempo ville sejle os til Rørvig, undervejs var vi så heldige at blive underholdt i længere tid af en adult Ride som hele tiden kredsede omkring færgen meget tæt på.

Vel i land i Rørvig begav vi os ud på en længere gåtur ned til Skansehage, dog stoppede vi da en spændende Lom blev opdaget rastende tæt på land, klart ikke en rødstrubet lom og efter lidt teleskopering blev vi enige om en sortstrubet lom i vinterdragt. Samme sted rastede også et par Alke.

Småfugle var der også mange af på gåturen i sommerhuskvarteret, bl.a. var der syngende sortmejser overalt, nogen så kernebider, en sumpmejse blev set og hørt og en del andre fugle.

Nu kom vi ud på selve Skansehage og fik efterretninger om at storpiberen stadig var på plads helt ude på spidsen af Skansehage sammen med en del eng- og skærpibere.

Vi fik sammen med en anden ornitolog hurtigt fundet storpiberen rastende på stranden tæt på os, den virkede klart meget større i forhold til de andre pibere, specielt når den strakte hals når den blev urolig.

Vi hørte også tydeligt det karakteristiske gråspurve-kald fra fuglen når den fløj rundt over stranden.

Så nu var turens hovedmål i hus, vi fik kigget lidt på de andre fugle i nabolaget, bl.a. skærpibere, en lomvie, ederfugle, hvinænder, toppede skalleslugere og små flokke af overflyvende sangsvaner.


På vejen tilbage gik vi ind på en mindre vej i sommerhuskvarteret dog uden at finde det helt store, vi endte nede ved færgen og sejlede i en vis søgang tilbage mod Hundested.

Ingen kommentarer: