lørdag den 29. september 2012

Nordkysten 23. sept.

Jørgen og undertegnede var en tur ved Nordkysten i søndags. Vi kørte fra Jørgen lidt over 7 og igen ved 8-tiden, for Jørgen havde glemt sit stativ i opgangen :-) Det er svært at undvære ved havobs! Vi kørte mod Børstrup Hage ved Gilleleje, hvor der i forvejen stod 12-15 fuglekiggere. På trods af den hårde vind til kuling fra NV var der forbavsende - og skuffende - få fugle. Bedst var lomvierne som kom ret tæt på kysten og en hel del fløjlsænder. Derudover en masse sortænder, nogle få smålommer og en enkelt sule. Kjover, rider og mallemukker glimrede ved deres fravær. Efter et par timers tid blev det lidt for kedeligt, så vi trillede videre mod Tisvilde Hegn. Her gik vi en fin tur fra Tisvildeleje med lidt småfugle som resultat: fuglekonger og masser af sortmejser set og hørt foruden en sumpmejse set. Træløber og flere spætmejser blev også set. Den ser man ikke så tit...men ellers ikke noget prangende.

Ikke en tur der går over i historien, men dejligt at komme og blive blæst lidt igennem! Og jeg fik ryddet lidt op i nogle af de pinlige manglende årsarter, så jeg nu er oppe på 176.

2 kommentarer:

Thomas Nielsen sagde ...

Det var sumpmejsen som jeg mente at man ikke ser så tit...

Anonym sagde ...

Tak for beretning! Ja, mine (dog meget begrænsede) erfaringer med havfugle ved nordkysten er at det er lunefuldt, så selvom vejret er "optimalt", som det lyder som om I havde denne dag, så er man langfra sikker ppå at se deciderede havfugle. Det er sgu noget andet med den jyske vestkyst (selvom den efter sigende også kan være lunefuld...)