tirsdag den 1. maj 2012

Jeg må lige høre, hvornår I andre hørte/så de første forårsfugle; mine første obs: Rørhøg 31/3, Gransanger 26/3, Løvsanger 19/4, Landsvale 20/4, Rødstjert 26/4, og resten kan jeg ikke huske. Det er ikke specielt tidligt (kan dog ikke huske at have hørt Rødstjert i april selvom det vist er almindeligt), "mine" fugle lod sig høre, men kunne være lidt sjovt at konkurrere lidt :-) (med fare for at andre er laangt før mig...)

4 kommentarer:

Thomas Elbek sagde ...

Alle mine datoer kan ses her :

http://www.birdware.dk/#/AarsArter

Thomas Nielsen sagde ...

Fedt med lidt fænologi. Jeg synes også at det meste har været tidligere i år. Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med frekvensen af fuglekiggeriet. Det er set før :-)

Mine fænologidatoer ser således ud:
Gransanger 10/4
Løvsanger 17/4
Landsvale 17/4
Gærdesanger 26/4
Bysvale 27/4
Digesvale 28/4
Mursejler 28/4
Tornsanger 3/5
Gøg 3/5
Rørsanger 3/5

Jeg har aldrig set mursejler i april før, og så vidt jeg husker heller ikke digesvale. De fleste andre arter (undtagen gran- og løvsanger) hører i hvert fald blandt de tidligste nogensinde for mig.

Theo Askov sagde ...

Ja, her er så mine tilsvarende. Naturligvis kun fra indenlands, men nok hjulpet kraftigt af generel høj aktivitet i marts-april og cykling til arbejde:

Rørhøg : 29/3
Gransanger : 29/3
Løvsanger: 15/4
Landsvale: 15/4
Bysvale: 21/4
Digesvale: 21/4
Gærdesanger: 26/4
Rødstjert: 26/4
Skovsanger: 26/4
Mursejler: 28/4
Rørsanger: 5/5

Mursejlerne blev obset sammen med Thomas Nielsen og Thomas Elbek, hvor vi også snakkede om, at det var ret tidligt.
Jeg havde iøvrigt kort før de dukkede op, tilkendegivet over for nogle andre fuglekiggere, at det kunne være fint med en mursejler nu - og så kom de!

Thomas Nielsen sagde ...

Så fik jeg også min tidligste havesanger nogensinde. I dag på Christianshavns Vold sad der en og sang helt utroligt ihærdigt. Halve minutter ad gangen uden stop. Ganske imponerende.
3 mursejlere på matriklen i går. Og en stribet ryle ved Ishøj Strand lørdag foruden 111 arter i Vadehavet. Mere om sidstnævnte følger snart. Det er en god fugle-tid lige nu. Elsker bare denne tid på året!